Доступність посилання

ТОП новини

Чому посварилися Яценюк із Гриценком? (Огляд преси)


Київ – Перехід до відкритої стадії конфлікту по лінії «Батьківщина» – Анатолій Гриценко пророкували давно. Але вибухнув він тільки зараз. Як пише газета «День», приховане несприйняття між Яценюком і Гриценком було і раніше. Але для того, щоб конфлікт увійшов у відкриту фазу, потрібні були сприятливі обставини чи привід. Зараз, коли в опозиції багато чого не виходить, коли опозиційні лідери не завжди відповідають запитам опозиційного виборця, ці конфлікти загострюється. Видання зауважує, що ситуація є не найкращою для «Батьківщини», адже піднімає на гору приховані проблеми. А для цього має бути внутрішня дискусія. Стаття називається «Про права та обов’язки, або Чому виник конфлікт у «Батьківщині».

Якщо українська опозиція загрузла у внутрішніх розбірках, то влада не обмежується політичними інтригами, зауважує газета «Сегодня». Видання пише, що вся державна політика націлена на майбутні президентські вибори. Ніяких серйозних економічних реформ проводити не можна, щоб не розполохати виборців. Зате доводиться нарощувати податковий пресинг, бо потрібні гроші для підгодівлі електорату. Треба за всяку ціну утримувати стабільну гривню. Як зазначає газета – «Все для фронту, все для перемоги!». Необхідно протриматися до 2015 року, а вже там ... Але це заповітне «там», на думку газетярів, виглядає сумнівно. Цілком можливо, що в 2015 році українці трохи погаласують, похвилюються, а потім знову намітять нову магічну дату. Почнеться гарячкова підготовка до чергового бою, нібито останнього і рішучого. А часу на повноцінне життя знову не залишиться. А як казав колись Джон Леннон: «Життя – це те, що відбувається з нами, поки ми будуємо плани».

І все ж, «Україна приречена бути благополучною». У статті під таким заголовком експерт газети «День» переконує, що в умовах кризи продовольства, коли існує дике зростання попиту на продукти харчування, Україна не буде бідною. Розмірковувати поняттями «аграрні країни» – це політекономія 1960-х років, коли була аграрна Африка й індустріальна північ. Нині інше розуміння агробізнесу та міжнародного розподілу праці, переконаний економіст.

Вирушаючи в Крим, багато хто мріє не лише відпочити, але і насолодитися смаком натурального кримського вина. Про якість і безпеку напою богів, і про те, чому не варто купувати вино на пляжі, розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG