Доступність посилання

ТОП новини

Офiс Ющенка називає позов проти нього безграмотним


Віктор Ющенко
Віктор Ющенко
Позов київського юриста до екс-президента Вiктора Ющенка стосовно газових переговорiв свiдчить про «нав’язливе бажання» опонентiв колишнього глави держави перекласти на нього вiдповiдальнiсть за наслiдки договору з Росiєю, пiдписаного в 2009 роцi. Про це заявляє прес-секретар Ющенка Iрина Ванникова.

«Судовий позов до президента Вiктора Ющенка, поданий юристом-киянином до Вищого адмiнiстративного суду, є безграмотним втiленням нав’язливих прагнень опозицiї перекласти вiдповiдальнiсть за наслiдки газових контрактiв iз Росiєю. Вплив Вiктора Ющенка на управлiння НАК «Нафтогаз України» – не бiльше, нiж фантазiя iнiцiатора позову», – йдеться в коментарi Ванникової, опублiкованому на сайтi партiї «Наша Україна».

Вона нагадала, що саме Ющенко одним iз перших i найбiльш рiзко з українських полiтикiв критикував умови газового контракту 2009 року i застерiгав про катастрофiчнi наслiдки його пiдписання не лише для української економiки, а й для України як незалежної держави. «Крiм того, Ющенко неодноразово надавав оцiнки фактам пiдписання контракту i судового процесу щодо нього як складного, зумовленого i полiтичними, i економiчними мотивами i видами відповідальності», – заявила Ванникова.

За її словами, офiс Ющенка не отримував позов, зокрема, через «безграмотно зазначену позивачем адресу». «Втiм, ми готовi компенсувати 35 гривень, витраченi позивачем на цю безперспективну з точки зору юриспруденцiї затію», – повiдомила прес-секретар президента.

Ранiше юрист Станiслав Батрин повiдомив, що подав позовну заяву до Вищого адмiнiстративного суду України стосовно Ющенка за втручання в перебiг газових переговорiв у 2008 роцi.
XS
SM
MD
LG