Доступність посилання

ТОП новини

Футбольні фани Кривого Рогу вийшли на акцію протесту проти банкрутства місцевого клубу


У Кривому Розі сьогодні відбувся марш протесту фанатів ФК «Кривбас» та небайдужих мешканців міста на підтримку місцевого футбольного клубу, повідомили Радіо свобода учасники акції.

За їхніми словами, в акції взяло участь майже півтисячі людей – із Кривого Рогу та інших міст України. Вони прийшли під стіни Криворізької міськради, де передали міському голові Юрієві Вілкулу, батькові чинного віце-прем’єра Олександра Вілкула, своє звернення з вимогою врятувати клуб.

Ніхто з місцевої влади до учасників акції не вийшов.

Минулого тижня на сесії обласної ради ініціативна група «Рух за порятунок ФК« Кривбас» через депутата обласної ради звернулась до віце-прем’єра Олександра Вілкула з вимогою врятувати клуб від банкрутства, але отримала відповідь, що для цього в бюджеті немає грошей.

12 червня футбольний клуб «Кривбас», який діяв із 1959 року, припинив існування через фінансові проблеми.

Наприкінці травня адміністрація «Кривбасу» заявила, що через припинення фінансування клубу він змушений відмовитися від участі в матчах прем’єр-ліги. На момент скасування матчів команда посідала шосте місце в турнірній таблиці. А в червні клуб позбувся ліцензії і втратив статус професійного, оскільки борг команди перед футболістами та працівниками клубу склав 4 мільйони доларів США. Розпочата процедура банкрутства.

Раніше з’явилася інформація, що основний спонсор команди, мільярдер Ігор Коломойський, відмовився від фінансування клубу. Футболісти та тренери кілька місяців не отримували зарплату, а на базі за борги відключили світло і гарячу воду.
XS
SM
MD
LG