Доступність посилання

ТОП новини

Набуває чинності угода про подальше спрощення візового режиму України і ЄС


Сьогодні, 1 липня набувають чинності зміни до угоди про спрощений порядок оформлення віз українським громадянам для відвідування Євросоюзу, повідомляють у МЗС України.

На додачу до 14 категорій, передбачених чинною угодою, пільгами й перевагами посиленої угоди про спрощення оформлення віз зможуть скористатися ще дев’ять категорій громадян.

Згідно з документом, процедурою спрощеного оформлення віз можуть скористатися водії, які здійснюють міжнародні вантажні та пасажирські перевезення, журналісти та члени технічного персоналу, що супроводжують їх, учасники офіційних програм обміну, організованих муніципалітетами, близькі родичі, один із подружжя, діти, батьки, дідусі, бабусі, онуки, які відвідують громадян України, що проживають на території держав ЄС, або громадян ЄС, а також громадяни, котрі прямують до ЄС із метою лікування.

Крім того, спрощеною процедурою оформлення віз можуть також скористатися представники громадських організацій з метою освітньої підготовки участі в семінарах, конференціях, учасники міжнародних виставок, конференцій, симпозіумів, представники релігійних громад, учасники офіційних програм ЄС із прикордонного співробітництва.

Документ передбачає визначення чітких термінів дії багаторазових віз на 1 рік і 5 років замість раніше чинного правила до 1 року й до 5 років.

Зміни до угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз підписали 23 липня 2012 року в Брюсселі. У березні цього року документ ратифікувала Верховна Рада України, а у квітні – Європейський парламент. 13 травня Рада міністрів ЄС затвердила ратифікацію.
XS
SM
MD
LG