Доступність посилання

ТОП новини

Президент Грузії призначив президентські вибори на кінець жовтня (уточнено)


Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі призначив у понеділок президентські вибори на 31 жовтня.

Як мовиться в повідомленні на сайті його адміністрації, попереднє повідомлення про дату виборів 27 жовтня було викликане технічною помилкою, за що адміністрація вибачається.

Сам Саакашвілі балотуватися не може, бо завершує на посаді другий поспіль термін.

Хто кандидуватиме від його партії «Єдиний національний рух», іще не вирішено. У партії кажуть, що визначать свого кандидата на внутрішньопартійних виборах наприкінці місяця.

Нині владна коаліція «Грузинська мрія» вже висунула віце-прем’єра, міністра освіти і науки Ґіорґі Марґвелашвілі. Своїх кандидатів уже мають іще дві сили, які лишилися в опозиції до нинішньої влади, як були опозиційні і до влади Саакашвілі: Шалва Нателашвілі від Лейбористської партії і колишня спікер парламенту Ніно Бурджанадзе – вона очолює партію «Демократичний рух – Єдина Грузія», але висувається від громадської організації «Народні збори».

Раніше припускали, що від «Єдиного національного руху» на посаду президента мав кандидувати Іване (Вано) Мерабішвілі, колишній прем’єр-міністр, який нині є генеральним секретарем цієї партії, але його звинувачують у цілій низці кримінальних злочинів і взяли під досудовий арешт.

Нова влада Грузії на чолі з прем’єр-міністром Бідзіною Іванішвілі і його коаліцією «Грузинська мрія», які прийшли до влади за результатами парламентських виборів минулої осені, затримує і судить урядовців попередньої влади за звинуваченнями в різноманітних зловживаннях. Нинішня опозиція скаржиться на політичні переслідування, нова влада заперечує це.
XS
SM
MD
LG