Доступність посилання

ТОП новини

«Непредставлені нації» подали альтернативний звіт про кримських татар


Організація непредставлених націй і народів подала вчора до Комітету ООН із прав людини альтернативний звіт про становище кримських татар в Україні і дискримінації, якої вони, за даними звіту, зазнають.

Головними темами звіту є релігійна дискримінація, расизм, суперечки про землю, збереження мови і захист культурної та історичної спадщини кримських татар в Україні.

Як мовиться у звіті, кримські татари в Україні не представлені належно в політичному життя, держава не веде з ними діалогу і не визнає їхніх прагнень, також порушуються їхні права як меншини.

Звіт містить рекомендації владі України, зокрема, відновити колективні й індивідуальні права кримських татар, які були порушені їхньою депортацією 1944 року, збільшити їхнє політичне представництво, захистити їх від дискримінації тощо.

На майбутній 108-й сесії Комітету ООН із прав людини мають розглядати так званий Сьомий періодичний звіт про Україну, частина якого стосуватиметься і становища кримських татар і альтернативою якій є нинішній звіт Організації непредставлених націй і народів.

Ця міжнародна організація представляє інтереси народів, територій чи самопроголошених утворень, які не мають достатнього офіційного визнання у світі.
XS
SM
MD
LG