Доступність посилання

ТОП новини

Активістам з Десятинного провулку не вдалося звернутись до депутата


Активісти з Десятинної провели обряд очищення «Інтеграл-Буду»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Представникам громадських організацій і жителям Десятинного провулку, які протестують проти господарського будівництва на фундаменті Княжого палацу, не вдалося зустрітися з народним депутатом Володимиром Зубиком, який має стосунок до компанії-забудовника «Інтеграл-Буд».

За словами помічника Зубика Віктора Жили, народний депутат наразі перебуває з «місією в регіонах». Свої вимоги демонстрантам довелося озвучувати під парканом будівельної компанії, оскільки далі їм пройти не дозволили. Зокрема, активісти вкотре просили припинити незаконне, за їхніми словами, будівництво за адресою Десятинний провулок 3-5 і прибрати бурильні установки, які можуть пошкодити підмурки палацу князя Володимира.

«Це звичайна девелоперська афера, яка розвивається прямо у центрі міста. Вони будують офісний центр і паркінг на тому місці, де вже на глибині одного метру починається сакральне Середньовіччя. І сьогодні його пробивають спеціальними установчими рейками для висотних будівель завдовжки 12 метрів», – заявляє активіст організації «Мітинг-на-Десятинці» Валерій Кубицький.

Учасники акції також провели обряд очищення будівлі «Інтеграл-Буду» та її працівників сіллю, розкидаючи її за і перед огорожею.

Незважаючи на рішення Адміністративного суду міста Києва від 11 червня, яке забороняє будь-які будівельні та земельні роботи за згаданою адресою, там, за словами протестувальників, триває забудова.

Протистояння навколо ділянки на Десятинному провулку, 3-5 розпочалося у листопаді минулого року. Тоді, незважаючи на протести громадських активістів, був знесений будинок під номером 3, збудований 1857 року.

Відтоді активісти і мешканці прилеглих до ділянки будинків вимагають припинення будівельних і земельних робіт, звертаючись до суду і пікетуючи будівельний майданчик.

Провулок належить до заповідника «Стародавній Київ», який охороняється ЮНЕСКО.
XS
SM
MD
LG