Доступність посилання

ТОП новини

Після Мельника регіонали здадуть ще кількох? (Огляд преси)


Київ – Історія з ректором університету Податкової служби Петром Мельником має дві складові, стверджує газета «День». Перша – соціально-економічна, друга – політична. Видання пише, що нині ситуація з ректором не просто показова, а й набуває елементів шоу. Однак, є факт хабара, на якому спіймали ректора університету, що акцентує увагу на глибині проблеми. Після випадку з Мельником – привід задуматися ректорам інших вишів. Однак, експерт видання вважає, що це, власне, удар не по Мельнику, а по Азарову, адже вони йшли пліч-о-пліч ще з часів Податкової служби. Мельник – це лакмусовий папір. Якщо через кільки місяців зміниться прем’єр, то можна говорити, що Мельник – просто пазл у цій грі.

Люди рівня Мельника в Україні завжди брали хабарі, і проблем не було.
Зараз виникли, бо у влади змінюється ставлення до тих своїх, які розраховують на безкарність з огляду на колишні заслуги, переконаний експерт «Газети по-українськи». Він вважає, що Мельник виявився не настільки близький і його заслуги не такі значущі, щоб усе пробачати. До того ж, він зіпсував авторитет Януковича на виборах, а головне – був пов’язаний із середовищем Клюєва. Сьогодні середовище Льовочкіна намагається насолити «клюєвському», зауважує експерт. Він прогнозує, що подібних затримань до кінця року можна чекати ще п’ять-шість. Це будуть колишні депутати з Партії регіонів, які не зуміли потрапити в середовище «сім’ї». Головні завдання затримання виконало. Народ побачив, що влада бореться з корупцією і не шкодує своїх. А певне середовище зрозуміло, що хабарами треба ділитись.

Вступ до вищого навчального закладу іноді розглядається як можливість уникнути проблеми працевлаштування. Водночас, як зауважує газета «Голос України», виші продовжують випускати спеціалістів, які сьогодні на ринку праці нікому не потрібні. Витрачаються гроші людей, час і ресурси держави, пов'язані з подальшим пошуком роботи для зайвих спеціалістів, виплати їм допомоги з безробіття. Часи змінюються, змінюється економіка країни, змінюється і сам ринок праці, але майже не змінюється державна політика. Докладніше з проблемою безробіття видання знайомить у статті «Від Путівля до Карпат злидні з торбами стоять».

При вступі до будь-якої школи в Англії треба обов'язково скласти іспит з математики, який є чимось на кшталт перевірки рівня інтелекту. Найдорожче шкільне навчання – у Швейцарії. Однак, потрапити туди школяреві, як і в будь-яку іншу розвинену європейську країну, реально. Головне, здати вдало іспит. Хоча інколи достатньо співбесіди. Газета «Факти» розповідає, як правильно вибрати для дитини навчальний заклад за кордоном.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG