Доступність посилання

ТОП новини

Міндоходів: заяви про тиск на львівську газету «Експрес» безпідставні


У Міністерстві доходів і зборів заявляють, що не висували ніяких вимог до львівської газети «Експрес», і спростовують заяви про тиск на видання.

«Безумовно поважаючи принцип свободи слова, наголошуємо, що заяви щодо тиску на газету «Експрес» є безпідставними. До посадових осіб чи співробітників цього чи інших ЗМІ з боку Міністерства не висувалося жодних вимог щодо коригування редакційної політики чи взагалі будь-яких інших вимог», – йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

«Водночас наголошуємо, що засоби масової інформації як суб’єкти господарювання нарівні з підприємствами інших галузей мають перед Українською державою зобов’язання вчасно і в повному обсязі сплачувати податки й дотримуватися норм податкового законодавства», – додали в Міндоходів.

У відповіді на запит Радіо Свобода у відомстві заявили, що жодних дій, спрямованих на обмеження можливості компаній, що видають газету, зареєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних, співробітниками Міністерства доходів і зборів України не здійснювалося.

«На поточний момент підприємства ТзОВ «Газета Експрес», ТзОВ «Експрес Груп», ТзОВ «Фонд «Свобода слова», ТзОВ «Експрес Медіа Друк», ТзОВ «Експрес Медіа Поліграф» мають можливість безперешкодно зареєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі. Офіційних скарг від вищезазначених підприємств до органів Міндоходів не надходило», – додали у відомстві.

Напередодні на сайті газети з’явилося повідомлення про чергове блокування виходу видання – друге з травня цього року. Видання пояснює, що з 12 серпня шість підприємств, що забезпечують підготовку, вихід у світ і розповсюдження газети, були позбавлені можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, адміністрування якого здійснює центральний апарат Міндоходів.
XS
SM
MD
LG