Доступність посилання

ТОП новини

Договір України з ЄС унеможливить торгові залякування Росії (огляд преси)


Київ – Якщо великий задум товарних залякувань України не спрацює, то сама Росія опиниться в позиції блокади, попереджає експерт газети «День». Він вважає, що Росія не зацікавлена дестабілізувати внутрішню ситуацію підривом української економіки. Для неї ефективніше впливати на бізнесменів в Україні, які так чи інакше визначають стан української економіки. Зараз Росія демонструє імпульси можливої торговельної блокади, які, безумовно, негативно позначаються на роботі української економіки. Однак, на думку експерта, економіка має адаптивну функцію: якщо на одному ринку гірше, то товари прорвуться на інший. Відтак якби Україна вже підписала договір з ЄС, то Росія різко змінила б політику і почала шукати можливості максимально використати в своїх цілях цей новий формат відносин з ЄС. Економіст переконаний, що позбавитися від торгових залякувань Росії Україні допоможе тільки приєднання до ринку ЄС. Стаття називається «Час шукати компроміси».

Літо, що минає, ще більше зміцнило привабливість банківських депозитів у гривні, констатує газета «Сегодня». На тлі високої мінливості цін на метали і безлічі факторів, що впливають на формування їх ціни, а також низької прибутковості валютних вкладів, гривневі депозити виглядають найпривабливішими. Додатково видання радить врахувати бажання уряду знизити рівень доларизації економіки країни, що зробить гривневі заощадження менш ризиковими.

Нинішній рік став переломним для ринку нерухомості, оскільки після кількох років підготовки з січня все ж почала працювати нова система державної реєстрації прав на нерухоме майно. Про інші нововведення на ринку нерухомості, зокрема, про наміри наділити всіх нотаріусів повноваженнями державних реєстраторів, розповідає газета «Факти».

У діаспорі живуть приблизно 20 мільйонів українців. Найбільше – в Росії. На заході Канади живе п’яте покоління емігрантів. Наймолодша діаспора – в Італії. Найактивніші українські громади – в Канаді, Штатах, Австралії та Великій Британії. Адже українці живуть там давно і навіть мають певний вплив на державні рішення. Більше про життя українців за кордоном розповідає «Газета по-українськи».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG