Доступність посилання

ТОП новини

За нареченими в Україну, де чоловіки самі собі коротять вік (світова преса)


Україна віддавна має міжнародну славу як місце, де дуже багато вродливих дівчат. В англомовних ЗМІ зараз можна побачити, як цей факт репортери поєднують з іншою, значно сумнішою обставиною українського життя – вимиранням чоловіків в Україні та скороченням населення. Це, а також міжнародні інвестиції і майбутній футбольний матч Англії та України – теми огляду преси.

Інтернетне видання International Business Times, зі штаб-квартирою у Нью-Йорку розповідає своїм читачам про демографічні проблеми України. Вже у заголовку статті автор Палаш Ґош називає українські проблеми «зловісною кризою», але починає розповідь із маленького містечка Македонскі Брод в колишній югославській республіці, де місцева влада хоче відряджати своїх самотніх чоловіків в Україну на пошуки жінок. Македонці вважають, що оскільки у них є зайві чоловіки, а бракує наречених, то знайти їх найлогічніше в Україні, де ситуація, мовляв, протилежна.

«Україна потерпає від демографічного жаху, який може мати серйозні наслідки для майбутнього – приголомшливий брак чоловіків, що частково є результатом поганого здоров’я, злиднів та короткої тривалості життя», – читаємо у статті International Business Times, де також є посилання на офіційні статистичні дані з Києва про те, що в Україні зараз бракує близько трьох з половиною мільйонів чоловіків, а їхня середня тривалість становить 62 роки – це приблизно на десяток років менше, ніж у жінок.

Англомовні читачі також дізнаються, що українські чоловіки фактично самі вкорочують собі віку, бо надто багато з них «курять, вживають алкоголь, наркотики і не турбуються про безпечне статеве життя».

Тим часом рівень народжуваності в Україні два роки тому становив лише 1,4 дитини на жінку, що значно нижче показника 2,2, потрібного для підтримки рівня населення. ООН передбачає, що така тенденція до 2050 року може скоротити населення України до рівня лише 35 мільйонів.

Авторитетне британське видання The Economist згадує про Україну у статті, де аналізує загрозу замороження припливу капіталів у різні країни світу.

На графіку, поданому для ілюстрації, видно, що під найбільшою загрозою аналітики бачать економіку Туреччини. Далі йдуть Колумбія, Південна Африка, Аргентина. Але у цій верхній частині, позначеній червоним кольором, розмістили також і Україну на шостому місці.

Серед країн, де загроза скорочення припливу зовнішніх інвестицій найменша, найпомітніші Китай, з огляду на величезні внутрішні валютні резерви, а також багаті на нафту Росія, Саудівська Аравія та Алжир.

У статті наголошується, що загроза скорочення надходжень капіталу зараз реальна для усіх країн, що розвиваються, але особливо небезпечна для тих, які зростають порівняно швидко і залежать від кредитів, мають великі дефіцити бюджетів, а також користуються відкритими фінансовими системами. Та остання обставина для довготермінового розвитку економіки, наголошує «Економіст», є позитивним чинником, але в короткій перспективі її може переважити накопичення негативних обставин.

Чимало масових британських видань згадують про приготування до гри футбольної збірної Англії зі збірною України. Газета Express пише, що англійці вилітають цієї неділі, і їхній тренер дуже сподівається, що з ними полетить Деніел Старідж, який зазнав нещодавно травми.

Але Guardian, яка також пише на цю тему, вже вирішила, що замість Старіджа нападником гратиме Рікі Ламберт.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG