Доступність посилання

ТОП новини

У Росії визнали винним у «Болотній справі» опозиціонера Косенка


Михайло Косенко в суді в Москві, 8 жовтня 2013 року
Михайло Косенко в суді в Москві, 8 жовтня 2013 року
Суд у Москві визнав сьогодні учасника демонстрації опозиції на Болотній площі столиці Росії у травні минулого року Михайла Косенка винним в участі в масових заворушеннях і застосуванні насильства до представника влади і призначив йому примусове психіатричне лікування через те, що він юридично визнаний неправочинним.

Косенко своєї вини не визнав.

При цьому боєць спецзагону поліції, якого, за версією слідства, бив Косенко, не впізнав у ньому нападника.

Захист Косенка просив визнати його не винним, а також наполягав, що він не становить небезпеки для суспільства з його діагнозом млявої шизофренії, який йому поставили після травми голови, зазнаної під час служби в армії.

На початку року суд уже визнавав його небезпечним для суспільства через його хворобу і через це не відпустив на похорони матері.

Правозахисники теж закликали зняти з Косенка звинувачення і не направляти його на примусове лікування, а також називали його в’язнем сумління.

У так званій «Болотній справі» нині судять іще понад десять людей, справи ще понад десяти далі розслідують. Справа стосується подій на Болотній площі в Москві 6 травня 2012 року, напередодні інавгурації Володимира Путіна на третій термін на посаді президента Росії. Тоді масова опозиційна демонстрація переросла в сутички з поліцією. Понад 400 людей тоді затримали; близько 30 осіб звинуватили в закликах до масових заворушень і застосуванні насильства до представників влади. Опозиція називає цю справу сфабрикованою за політичними мотивами.
XS
SM
MD
LG