Доступність посилання

ТОП новини

Чи є політичне майбутнє у Тимошенко? (Огляд преси)


Київ – Політичне майбутнє Юлії Тимошенко у разі її від’їзду на лікування до Німеччини прогнозують експерти тижневика «Країна». Зокрема, політтехнолог Денис Богуш вважає, що якщо Тимошенко реабілітують, у неї реальні шанси повернутися у велику політику. Бо вона має високі рейтинги і серед опозиційних лідерів їй немає рівних. Однак інший політтехнолог Юрій Романенко вважає, що в політику прийшло багато нових лідерів і зірковий час Тимошенко позаду. Вона ж, на думку політтехнолога, повторить долю Мороза і Ющенка. А за нею піде і Янукович. Усі вони – діти Кучми. І їхній час завершиться у наступні кілька років. Політичне майбутнє Тимошенко знищило не так ув’язнення, як тотальна зміна ситуації, переконаний експерт.

Транснаціональні мільярдери готують Україну до незалежності від дорогого російського газу, стверджує тижневик «Кореспондент». Видання наголошує, що шанс найближчим часом перетворитися з імпортера на експортера газу в України великий. І не можна його проґавити. Адже скорочення обсягу споживання газу і зростання видобутку відкриває перед країною нові можливості. Бо дороге паливо можна не лише купувати, а й експортувати. Для цього, на думку експерта тижневика, у держави є всі передумови. Плюси України – близькість європейського ринку, вільний доступ до інфраструктури. Мінуси – надзвичайна забюрократизованість галузі та хронічний дефіцит коштів. Стаття називається «Великі надії».

Упродовж останнього міся­­ця сталося кілька гучних скандалів, пов’язаних із персональними даними українців. На думку експертів «Українського тижня», ці події свідчать, що держава постійно збирає дані про своїх громадян, щоб контролювати їх. Докладніше про це йдеться у статті «Відкритий доступ, або Що означає війна за персональні дані українців».

В Україні вже понад 80 тисяч учителів пенсійного віку – це майже кожен шостий. За останні десять років літніх педагогів побільшало на 15 тисяч, а молодих учителів, навпаки, поменшало. Відтак, влада хоче омолодити педагогічні кадри, змусивши випускників педвишів відпрацювати в школах. Однак, як переконує тижневик «Коментарі», це може остаточно позбавити вчительську професію колишнього престижу. Адже зараз, як пише видання, працювати в школу йдуть не сильніші морально чи інтелектуально, а ті, хто в школі був трієчником. Стаття так і називається «У вчителі штовхають трієчників».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG