Доступність посилання

ТОП новини

У Саудівській Аравії почався хадж серед побоювань через новий вірус


Біля Великої мечеті в Мецці, фото 8 жовтня 2013 року
Біля Великої мечеті в Мецці, фото 8 жовтня 2013 року
Близько двох мільйонів прочан-мусульман почали в неділю щорічну прощу-хадж, вирушивши зі священного міста Мекки до сусідньої долини Міна, перш ніж у понеділок піднятися звідти на теж священну гору Арафат.

Хадж відбувається цього року на тлі побоювань через недавно виявлене важке вірусне захворювання, що часто призводить до смерті людини – близькосхідний респіраторний синдром, відомий за скороченням MERS. Із 60 відомих наразі смертей унаслідок дії цього коронавірусу 51 сталася саме в Саудівській Аравії. Існують побоювання, що учасники хаджу з багатьох країн можуть рознести цю хворобу світом.

Це захворювання порівнюють із тяжким гострим респіраторним синдромом, відомим іще як SARS, захворювання на який спалахнули у Східній Азії у 2002–2003 роках і швидко поширилися світом, призвівши до смерті 775 людей.

Через новий вірус влада Саудівської Аравії вдвічі скоротила число прочан-саудівців, яким видали дозволи на участь у хаджі. Крім того, на 20 відсотків скорочені квоти для іноземних учасників.
XS
SM
MD
LG