Доступність посилання

ТОП новини

Біженці постраждали від політичного протистояння у Вашингтоні


Політична криза у Вашингтоні зачепила людей навіть за тисячі кілометрів від Сполучених Штатів. Зупинились програми переселення біженців. У невизначеному стані опинилися люди в Африці, країнах Азії та Близького Сходу. Поміж них батьки Ман Субба, біженця з Бутану. Минулого року він з сім’єю прибув до Сент-Луїсу у штаті Міссурі. Понад десять років родина провела у таборі біженців у Непалі. Вони належать то етнічної групи, яку переслідували на Батьківщині, у Бутані. Батьки Ман Субба зараз знаходяться у центрі для інтернованих осіб у непальській столиці Катманду. Вони повинні були прибути до США восьмого жовтня. Утім через сповільнення роботи уряду, який фінансує програми переселення, залишаються у невизначеному стані.

«Це має негативний психологічний ефект на них. Вони бояться, що не потраплять в Америку», – жаліється Ман Субба.

До Сент-Луїсу його батьки повинні були прибути за допомогою Міжнародного Інституту, неприбуткової організації, яка забезпечує фінансування переселення біженців у цьому регіоні. Загалом 36 людей з різних країн світу опинилися у «підвішеному стані» на шляху до Сент-Луїсу.

Віце-президент інституту, Сюзан Лалорен розповідає, що програми допомоги біженцям значною мірою покладаються на державні кошти.

«Більшість нашого бюджету надходить від федерального уряду, приблизно 60-70 відсотків, за ці гроші ми допомагаємо біженцям».

Під загрозою не лише переїзд біженців, попереджає Лалорен, а й програми, які допомагають їм стати на ноги у новій країні. Це гроші на житло й харчі, фінансування різних курсів адаптації до нового життя.

Чим довше триватиме політична криза, тим менше шансів у батьків Ман Субби, потрапити до США. Адже незабаром вигасає дія медичного дозволу на їх прибуття, і тоді їх відправлять назад до табору біженців.

«Ці проблеми в уряді впливають на пересічних людей, таких як ми», – бідкається чоловік.

Батьки Ман Субби стали заручниками політичного протистояння у далекому від них Вашингтоні, столиці країни де вони мріють розпочати нове життя. Однак, ця мрія відкладається на невизначений час.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG