Доступність посилання

ТОП новини

Толоконникову з Pussy Riot переведуть в іншу колонію


Засуджену учасницю російського панк-гурту Pussy Riot Надію Толоконникову переведуть з мордовської колонії в іншу виправну установу. Як повідомили російському агентству «Інтерфакс» у Федеральній службі виконання покарань Росії, рішення ухвалили у зв’язку зі зверненням засудженої про забезпечення її особистої безпеки.

Відзначається, що інформація про нове місце перебування ув'язненої буде повідомлена тільки одному з родичів Толоконникової не пізніше як через десять днів з дня прибуття в іншу колонію.

Раніше сьогодні повідомлялося, що Толоконникова відновила голодування після того, як напередодні її перевели з тюремної лікарні назад у мордовську колонію номер 14.

23 вересня Надія Толоконникова оголосила голодування у зв’язку з, як вона заявляла, погрозами вбивства з боку адміністрації та нелюдськими умовами праці та утримання ув'язнених. Через дев’ять днів за станом здоров’я вона припинила голодування, проте заявила, що відновить акцію, якщо її вимоги не будуть виконані.

Сьогодні суд у Нижньому Новгороді прийняв відмову від прохання про пом’якшення покарання іншої засудженої на два роки учасниці панк-групи Pussy Riot Марії Альохіної. Вона відкликала своє клопотання на знак солідарності з Надією Толоконниковою. Альохіна вважає, що не має етичного права вийти на свободу, поки Толоконникова перебуває в тюремній лікарні після голодування. Альохіна також попросила амністії для всіх засуджених жінок, у яких є малолітні діти.

Трьох учасниць Pussy Riot затримали в лютому минулого року після спроби «панк-молебню» зі словами, зокрема, «Богородице-Діво, Путіна прожени!», яку вони, а також іще кілька невстановлених учасниць гурту влаштували у храмі Христа-Спасителя в Москві. Суд вирішив, що такі дії є «хуліганством із мотивів релігійної ненависті».
XS
SM
MD
LG