Доступність посилання

ТОП новини

Єфремов: опозиція не хоче вирішення питання Тимошенко


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов
Вирішення питання Юлії Тимошенко не викликає особливого інтересу з боку опозиції. Про це заявив голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Те, що сьогодні відбувається (блокування у залі), – приводи для цього можуть бути будь-які, але, як мені здається, їх усіх (опозиціонерів – ред.) налякало те, що просування щодо питання Юлії Тимошенко може вийти на шлях логічного завершення», – цитує Єфремова прес-служба Партії регіонів.

«На погоджувальній раді наші колеги з опозиції пропонували працювати і цей тиждень, і наступний, тому що є багато законопроектів, які необхідно розглядати. Вчора з цією пропозицією виступив і Арсеній Яценюк, і Віталій Кличко. Але сьогодні ми бачимо зворотні дії. Тобто вчора вони заявляли, що хочуть працювати, а сьогодні працювати не хочуть, бо ні за один законопроект, і навіть за порядок денний, який завжди традиційно голосували у парламенті, не голосують», – заявив Єфремов.

Регіонал наголосив, що представники опозиції «злякалися» того факту, що у Верховній Раді позафракційний народний депутат Сергій Міщенко з випередженням зареєстрував законопроект, і його вже направили в комітет.

За словами Єфремова, за нормальної роботи в четвер цей законопроект могли б уже розглянути.

Тим часом, голова Верховної Ради України достроково закрив вечірнє засідання парламенту. Спікер кілька разів ставив на голосування питання про затвердження порядку денного засідань Верховної Ради на 22-25 жовтня, однак вони так і не набрали необхідної кількості голосів. Голова Верховної Ради України запросив керівників фракцій на нараду до свого кабінету.

У фракції «Батьківщина» заявляли, що вони категорично проти ухвалення законопроекту позафракційного депутата Сергія Міщенка про лікування ув’язнених за кордоном. Як заявив голова фракції Арсеній Яценюк, допрацьований законопроект «не є варіантом Міщенка, це, напевно, варіант Банкової (адміністрації президента)».

Яценюк відкинув запропоновану законопроектом Міщенка норму про незарахування строку лікування за кордоном у загальний термін відбування покарання ув’язненого.

Міщенко пропонує Верховній Раді дозволити виїзд засудженого для лікування за кордон при рішенні суду про відстрочку відбування покарання.
XS
SM
MD
LG