Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали не підтримають законопроект Лабунської – Єфремов


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов
Парламентська фракція Партії регіонів не підтримуватиме проект закону про лікування ув’язнених за кордоном авторства позафракційного народного депутата Анжеліки Лабунської. Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Наша фракція за цей законопроект у форматі, виписаному народним депутатом, не голосуватиме», – заявив регіонал.

За його словами, в тому форматі, в якому цей законопроект написаний, «він не витримує критики ні з юридичної точки зору, ні з будь-якої іншої».

Єфремов нагадав, що ще три тижні тому пропонував створити робочу групу з розробки законопроекту щодо лікування засуджених за кордоном, проте опозиційні фракції відмовилися її створити.

«Сьогодні, через три тижні, ми вийшли до того, що є кілька законопроектів і, як я бачу, все одно ми змушені будемо створити робочу групу, тому що жоден із законопроектів не має достатньої перспективи для того, щоб за нього проголосували», – сказав регіонал.

За його словами, якщо у четвер парламент розглядатиме законопроекти щодо лікування Тимошенко за кордоном, то все одно доведеться створювати робочу групу з цього питання.

Водночас як заявив голова фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Арсеній Яценюк, у тому випадку, якщо цей законопроект буде провалений, це буде означати, що президент Віктор Янукович не хоче підписання угоди про асоціацію з ЄС у Вільнюсі 28-29 листопада.

«У нас є базовий законопроект, що визначений нашими європейськими партнерами. Дискусії про інші законопроекти взагалі не стоять. Це база для того, щоб проголосувати й виконати вимоги Європейського союзу», – сказав Яценюк.

Місія Європарламенту Кокса-Квасневського під час свого попереднього візиту до України заявила, що законопроект позафракційного депутата Анжеліки Лабунської про лікування ув’язнених за кордоном за рішенням суду з одночасним звільненням засудженого від покарання є найкращою основою для пошуку компромісу в питанні ув’язненої Юлії Тимошенко. Опозиція заявила, що підтримає цей документ.

Вирішення справи екс-прем’єра називають ключовою умовою для підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС цього місяця у Вільнюсі.
XS
SM
MD
LG