Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську після протестів забудовник демонтує будівлю


У Дніпропетровську забудовник після суспільного розголосу самостійно почав розбирати незаконно зведену будівлю в престижному мікрорайоні «Перемога». Про це заявляють жителі мікрорайону. За їхніми словами, це перший такий випадок за багато років.

Наразі робітники демонтують дах павільйону, який, як заявляли місцеві жителі, був зведений з порушенням чинного законодавства.

«5 років тому, без відома жителів, без проведення громадських слухань міська рада віддала ділянку на проспекті Героїв 30, яка належить громаді, в оренду забудовнику. Той почав побудувати торговельний комплекс. Для цього він вирубав паркову зону, насаджену мешканцями, позбавив жителів доступу до газової труби, закрився огорожею. І все це – не проводячи жодних громадських слухань», – розповіли в ініціативній групі.

Цими вихідними місцеві жителі планують відновити зелену зону, знищену забудовником.

Міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко раніше визнав, що забудова цієї території незаконна. Однак заявив, що Верховна Рада обмежила права місцевих органів самоврядування у видачі дозволів на будівництво, відтак засобів впливу на забудовника міська влада не має, окрім звернення до прокуратури.

За даними міської ради, 8 листопада у забудовника збіг термін оренди земельної ділянки, на якій велось будівництво.

Протистояння між мешканцями і забудовником на житловому масиві «Перемога» у Дніпропетровську тривало кілька місяців. Без проекту, без відповідних узгоджень, інформаційних табличок про забудову фірма зводила торговельний центр просто на розташованих під землею газопостачальних комунікаціях.

Місцеві жителі чекали на втручання місцевих високопосадовців, народних депутатів України.

У вересні 2013 року жителі разом зі свободівцями зруйнували паркан забудови на під час стихійної акції протесту. Охорона об’єкту не втручалась.
XS
SM
MD
LG