Доступність посилання

ТОП новини

Кокс і Квасневський: тайм-аут, обраний Києвом, триватиме довго


Александр Квасневський і Пат Кокс
Александр Квасневський і Пат Кокс
Місія Європарламенту у складі Пета Кокса й Александра Квасневського висловлює розчарування ухваленим у четвер рішенням українського уряду відкласти підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це йдеться у спільній заяві Кокса і Квасневського.

«Європейський союз доклав величезних зусиль для співпраці з Україною протягом останніх 18 місяців, не в останню чергу за допомогою цієї місії. Тайм-аут, щодо якого ухвалене рішення українською владою, не позбавлений очевидних серйозних ризиків і, швидше за все, триватиме досить довго, а процес, якщо коли й відновиться, матиме ускладнення через рішення, прийняте сьогодні», – йдеться у заяві Кокса і Квасневського.

«Ми беремо до відома зауваження прем’єр-міністра про напружений стан економіки і тиск з боку Росії, що різко збільшився в останні тижні. Ми вітаємо ухвалення сьогодні у Верховній Раді поправок до закону про парламентські вибори. Зважаючи на твердження президента Януковича, зроблене сьогодні в другій половині дня у Відні, про продовження руху шляхом європейської інтеграції, ми закликаємо президента підкреслити це зобов’язання, виконавши свої обіцянки щодо реформування прокуратури і щодо ухвалення закону про лікування засуджених осіб за кордоном. Ми вважаємо, що євроінтеграційні реформи на сьогоднішній день можуть найкращим чином сприяти модернізації України за умови їх повної реалізації», – наголосили спецпосланці Європарламенту.

У місії також поінформували, що мають намір у п’ятницю повернутися до Верховної Ради, а після цього вирушити до Харкова, щоб зустрітися з Юлією Тимошенко.

«У цій складній ситуації ми вважаємо, що народ України повинен отримати запевнення від керівників Європейського союзу, що двері до європейських надій і прагнень України не будуть зачинені. Ми рекомендуємо Європейському союзу і зокрема президенту Шульцу та Європейському парламенту як ініціаторам цієї місії, виходячи з обов’язку, дотримуватися обережності, активно пильнувати умови утримання й поводження з пані Тимошенко. Конкретні заходи повинні бути вжиті для забезпечення цього», – наголосили Кокс і Квасневський.

ЗАЯВА МІСІЇ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ В УКРАЇНІ
XS
SM
MD
LG