Доступність посилання

ТОП новини

Депутати вимагають порушити справу проти Азарова


Микола Азаров
Микола Азаров
Народні депутати з фракції «Батьківщина» Володимир Яворівський і Василь Пазиняк вимагають від генерального прокурора Віктора Пшонки порушити кримінальну справу проти прем’єра Миколи Азарова і членів Кабінету міністрів за статтею 365 Кримінального кодексу України.

Про це йдеться у зверненні депутатів, направленому генпрокуророві, повідомили у прес-службі Яворівського.

За словами опозиціонерів, уряд порушив статтю 19 Конституції України і перевищив свої повноваження, ухваливши рішення про зупинення процесу підготовки до укладання угоди про асоціацію між Україною й ЄС. Як наголошують депутати, відповідне розпорядження Кабінету міністрів України від 21 листопада суперечить актам президента і законам України.

«Кабінет міністрів України взагалі не може зупиняти процес напрямку розвитку держави без відповідного рішення Верховної Ради України чи президента України. Тобто Кабінет міністрів України взяв на себе неналежні функції, які завдали істотної шкоди державним та громадським інтересам. За це передбачена кримінальна відповідальність статтею 365 Кримінального кодексу України», – мовиться в зверненні.

21 листопада уряд ухвалив розпорядження, яким зупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Азаров пояснив це проблемами в економіці і необхідністю поліпшити відносини з Росією.

Вчора прем’єр також припустив, що угода про асоціацію може бути підписана на початку наступного року на саміті Україна – ЄС.
XS
SM
MD
LG