Доступність посилання

ТОП новини

Лондонські українці закликали Ахметова допомогти «зупинити Януковича»


Лондонські українці закликали Ахметова допомогти «зупинити Януковича»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00
Десятки українських демонстрантів у Лондоні стали під гаслами з критикою української влади поблизу помешкання, яке згідно з повідомленнями, належить найбагатшому українському підприємцю Рінату Ахметову.

У кількаповерховій будівлі за адресою Гайд Парк 1 міститься найдорожча квартира Лондона, за яку, як пишуть ЗМІ, компанія Ріната Ахметова System Capital Management через офшорну фірму Water Property Holdings LTD заплатила рекордну суму 136 мільйонів фунтів стерлінгів (215,9 мільйона доларів).

Лондонська акція розповсюдила заяву, в якій покладає на Ахметова та інших наближених до влади підприємців відповідальність за дії президента Януковича та його уряду.

«Рінат Ахметов та кілька інших українських підприємців, які мають нерухомість та власність в ЄС, активно підтримують президента Януковича. Таким чином вони підтримують його курс, що закриває українському народу шлях у Європу, у той час як самі вони вже зробили «європейський вибір» для себе і для своїх дітей. Ці підпиємці заробили свої мільярди в Україні. Вони не повинні закривати решті Украни можливість жити гідним життям», – мовиться в оприлюдненій письмовій заяві.

Охоронці будинку на Гайд Парк 1 сказали учасникам протесту, що не знають, чи перебував у ній в цей день Рінат Ахметов.

Українці Лондона, які вже понад тиждень влаштовують акції солідарності з протестами в Україні, заявили, що і далі провадитимуть демонстрації вимагаючи «усунення режиму, що втратив підтримку народу і легітимність після жорстокого придушення мирних протестів у Києві минулими вихідними».
XS
SM
MD
LG