Доступність посилання

ТОП новини

Проти одного з опозиційних кандидатів на Черкащині порушено кримінальну справу


Єдиний кандидат від опозиції на довиборах у 197-му окрузі Леонід Даценко заявляє про порушення проти нього кримінальної справи. Як розповів Даценко у коментарі Радіо Свобода, справу порушив Соснівський райвідділ міліції Черкас за статтею «антисемітські заклики, розпалювання національної ворожнечі та заклики до повалення режиму» Кримінального кодексу України.

За словами Даценка, мова йде про його поетичну збірку «І янгол з автоматом на плечі». Підставою для відкриття кримінального провадження стало звернення до прокуратури депутата Канівської районної ради Лариси Некраси.

«Поки що ніяких викликів ані з прокуратури, ані з міліції не було. Але я очікую їх протягом наступних двох днів. Я розумію, для чого порушили цю кримінальну справу. Її можуть швидко завершити судовим рішенням. І воно буде підставою для ЦВК зняти мене з перегонів і таким чином практично зірвати вибори в нашому окрузі», – сказав Даценко у коментарі Радіо Свобода.

У черкаській прокуратурі факт відкриття кримінального провадження підтвердили, однак не уточнили, за якою статтею ведеться слідство.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, поетичну збірку Даценка «І янгол з автоматом на плечі» вже вилучено з черкаських бібліотек, її зміст перевірятимуть на експертизі.

Довибори у п’яти проблемних округах відбудуться цієї неділі, 15 грудня.
XS
SM
MD
LG