Доступність посилання

ТОП новини

Тисячі дніпропетровців пройшли маршем, протестуючи проти «проплачених Антимайданів»


Тисячі дніпропетровців пройшли маршем, протестуючи проти «проплачених Антимайданів»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00

Тисячі дніпропетровців пройшли маршем, протестуючи проти «проплачених Антимайданів»

Кілька тисяч дніпропетровців, прихильників євроінтеграції, в неділю пройшли центральними вулицями міста маршем на підтримку столичного Євромайдану, вимагаючи «перезавантаження» влади. Люди також протестували проти примусового залучення жителів міста до провладних мітингів. За даними організаторів, в заході взяло участь близько 3 тисяч дніпропетровців.

У руках вони тримали прапори Євросоюзу та України, плакати з написами «Києве, тримайся!», «За Україну без Януковича!», «Подавись своєю ялинкою!» тощо, свій одяг активісти прикрасили жовто-синіми стрічками та наліпками «Вимога№1 – відставка Януковича».

За словами протестувальників, вони підтримують вимоги столичного Євромайдану – відставку уряду, імпічмент президенту та дострокові парламентські вибори, а також висувають свої вимоги до місцевої влади – припинити тиснути на бюджетників, залучаючи їх до мітингів на підтримку дій президента й уряду, а також відмовитись від практики збирання «антимайданів» за гроші.

За даними координаторів дніпропетровського Євромайдану, цими днями з міста до столиці на провладні акції вивезено тисячі працівників комунальних установ. В Партії регіонів цю інформацію не коментують.

Крім того, дніпропетровські протестувальники зажадали від міліції та прокуратури належного розслідування нічного нападу на Євромайдан у Дніпропетровську 25 листопада, пошуку винних у побитті місцевих євромайданівців 1 грудня, розкриття найбільшої в історії міста оборудки з комунальним майном тощо.

Хода прихильників євроінтеграції завершилась на Європейській площі. Міліція не втручалась.

В суботу в Дніпропетровську на підтримку столичного Євромайдану відбувся автопробіг за участі десятків авто, а упродовж минулого тижня євромайданівці пікетували низку місцевих владних установ, вимагаючи якісного покращення їхньої роботи.
XS
SM
MD
LG