Доступність посилання

ТОП новини

МВФ вимагає девальвувати гривню в 1,5-2 рази – Азаров


Вимога Міжнародного валютного фонду щодо глибокої девальвації гривні призведе до падіння її курсу в півтора-два рази. Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров в ефірі програми «Іспит для влади» на Першому національному телеканалі.

«На Майдані замовчують про найголовніше. От якби людям, які стоять на Майдані, поставили головне питання: а ви згодні, що підписання угоди буде еквівалентне підвищенню тарифів на ЖКП, чи згодні ви, що ціни на продукти харчування значно зростуть. На імпортні товари (ціни) піднімуться у два рази, тому що однією з умов надання Міжнародним валютним фондом кредиту є глибока девальвація національної валюти, наприклад. А що означає це? Що долар коштуватиме не 8 гривень, а, принаймні, в півтора-два рази вище», – сказав Азаров.

Переговори про надання кредиту з Міжнародним валютним фондом Київ веде вже кілька років. Президент Віктор Янукович заявляв, що питання відновлення співробітництва з Фондом майже вирішене, проте, за його словами, Україна не може погодитися на пропоновані умови позики.
XS
SM
MD
LG