Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії різдвяне звернення патріарха призвело до протестів і сутички


Католикос-патріарх Ілія II
Католикос-патріарх Ілія II
У Грузії різдвяне звернення глави Грузинської православної церкви, католикоса-патріарха всієї Грузії Ілії II з низкою суперечливих тверджень викликало сьогодні низку критичних відгуків і засуджень, а також призвело до акції протесту під будівлею патріархії у столиці Тбілісі.

Під час пікетування сталася сутичка з прихильниками патріарха, які теж зібралися там на підтримку його заяв; учасників розборонила поліція, ніхто серйозно не потерпів.

Суперечливі слова патріарха, зокрема, щодо дітей, народжених із допомогою сучасних методів боротьби з неплідністю, засудила низка політичних і громадських діячів, серед них, наприклад, міністр охорони здоров’я і соціального захисту Давіт Серґеєнко, мер Тбілісі Ґіґі Уґулава чи помічник прем’єр-міністра Тамар Чуґошвілі, яка заявила, що право на життя і щастя мають усі діти.

Під час святкування Різдва, яке Грузинська православна церква відзначає за юліянським календарем, у ніч на вчора зачитали звернення патріарха, в якому, серед іншого, мовилося, що діти, народжені з допомогою сурогатних матерів чи штучного запліднення, матимуть проблеми, стаючи дорослими, а родини з такими дітьми не можуть бути щасливими.
XS
SM
MD
LG