Доступність посилання

ТОП новини

Афганістан вирішив звільнити в’язнів, яких вважають небезпечними США


Звільнення в’язня з Центру утримання Парван, де нині перебувають 88 нових претендентів на звільнення, архівне фото
Звільнення в’язня з Центру утримання Парван, де нині перебувають 88 нових претендентів на звільнення, архівне фото
Афганістан вирішив звільнити на волю десятки в’язнів всупереч запереченням Сполучених Штатів Америки, які вважають, що ці люди становлять загрозу їхній безпеці, повідомили сьогодні в Кабулі.

Як уточнив речник президента Афганістану Хаміда Карзая Аймал Фаїзі в інтерв’ю Радіо Вільний Афганістан – афганській службі Радіо Свобода, – звільнять 72 із 88 в’язнів, яких не бажають бачити на волі США.

Проти 45 з них, кажуть у Кабулі, немає ніяких свідчень, щодо ще 27 свідчення недостатні для суду над ними. Решту 16 судитимуть.

Вашингтон виступає різко проти їхнього звільнення, заявляючи, що є докази причетності всіх 88 до нападів на іноземні війська в Афганістані, внаслідок яких загинули понад 60 військових міжнародних сил і майже 60 афганських військових.

Цей крок Кабула, як вважають, далі напружить уже непрості останнім часом відносини між США й Афганістаном, які далі ускладнилися в листопаді минулого року – після того, як Карзай заявив, що не підписуватиме важливої угоди про безпеку зі США і залишить це наступному президентові, якого мають обрати у квітні.
XS
SM
MD
LG