Доступність посилання

ТОП новини

На Волині створили осередок Народної ради, у Рівному заявили про намір


Барикади біля Рівненської ОДА, 25 січня 2014 року
Барикади біля Рівненської ОДА, 25 січня 2014 року
Обласний осередок Народної ради за відновлення конституційного ладу створений на Волині. Його основу склали опозиційні депутати обласної ради, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Таке рішення ухвалили після того, як сьогодні волиняни двічі намагалися скликати сесію обласної ради, для легітимності якої забракло спочатку чотирьох, а вдруге – одного голосу.

Сьогодні депутати опозиційних фракцій Волиньради відкликали ті повноваження облради, які були делеговані облдержадміністрації. Виконавчим органом Волинської обласної Народної ради є новостворений виконавчий комітет на чолі з головою – народним депутатом Євгеном Мельником, який формуватиме виконком. До складу президії Волинської обласної Народної ради увійшли Роман Карпюк, Валентин Вітер, Олександр Пирожик і Сергій Слабенко.

Тим часом, депутати Рівненської обласної ради, які поки що також не мають кворуму для проведення сесії, наразі тільки заявили про наміри створити Народну раду. Про свій вступ до неї заявили 30 депутатів, серед яких і вчорашній представник провладної фракції Юрій Сосюк. Рівняни сподіваються вмовити свої колег-регіоналів відмовитися від партквитків і взяти участь у роботі Народної ради.

Поки опозиціонери об’їжджали обійстя регіоналів, невідомі підпалили двері будівлі, де розташований офіс Рівненської обласної організації Партії регіонів. Голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ через місцеві ЗМІ нагадав землякам, що обіцяв «уникнути кровопролиття, і дотримав слова», а також закликав краян «до мирного діалогу». Тим часом, за повідомленням виконувача обов’язків голови РОДА Анатолія Юхименка (який позавчора написав заяву на звільнення під тиском громадськості), Василь Берташ із кінця грудня перебуває у відпустці «за кордоном».
XS
SM
MD
LG