Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку прихильники Партії регіонів на мітингу побились між собою


У Донецьку прихильники Партії регіонів на мітингу побились між собою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:49 0:00

У Донецьку прихильники Партії регіонів на мітингу побились між собою

Донецьк – У Донецьку прихильники Партії регіонів під час мітингу побились між собою. У той же час євромайданівці вирішили не робити масових акцій цього дня, попередивши про можливі провокації через соціальні мережі.

На недільний мітинг у Донецьку зібралось кілька сотень прихильників Януковича, зокрема козаки та ветерани, а також молодики у спортивному одязі з георгіївськими або червоними стрічками на руках. Раніше дехто з них брав участь у провокаціях проти євромайданівців, цього разу вони поділились на дві групи: тих, хто не приховував облич і був готовим до спілкування, і мовчазних хлопців у масках.

Ми вирішили уникнути ризиків і попросили усіх прихильників, хто ходить на Євромайдан щодня вже протягом двох місяців, не приходити, щоб уникнути зайвих протистоянь
Станіслав Федорчук
Напередодні через соціальні мережі учасники донецького Євромайдану попередили про можливі провокації із силовим сценарієм і закликали своїх однодумців не проводити мітингів у неділю. Детальніше про це у коментарі Радіо Свобода розповів активіст Євромайдану Станіслав Федорчук.
«За нашою інформацією, Донецька обласна адміністрація і, власне, Партія регіонів вирішили здійснити сценарій штучного штурму Донецької обласної держадміністрації. І, знаючи про цей сценарій, ми вирішили уникнути ризиків і попросили усіх прихильників, усіх тих, хто ходить на Євромайдан щодня вже протягом двох місяців, не приходити на Євромайдан, для того, щоб уникнути зайвих протистоянь, для того, щоб не стати жертвами кримінального переслідування з боку міліції або Служби безпеки України. Як на мене, це була єдина адекватна реакція на провокацію, яка готувалася владою», – стверджував Станіслав Федорчук.

«Підставити» Євромайдан?

Під час проведення акції якісь невідомі підійшли і спробували бити людей. Ми відреагували, затримали на місці, будемо розбиратись
Валерій Штанченко
Вдень під час акції дві групи молодиків побились між собою. У результаті, постраждало двоє людей, у одного з них травмована голова. У бійку втрутилась міліція та бійці «Беркута», які теж були присутніми на акції. За словами міліціонерів, вдалося затримати чотирьох нападників. На думку активістів Євромайдану, бійка була створена, щоб «підставити» їх, і люди з битками мали грати роль євромайданівців. Таким чином, на думку активістів, бійка «мала обурити прихильників Януковича, які прийшли на мітинг». А от молодики зі стрічками на руках, за їхніми словами, самі не могли зрозуміти, де «свої», а де «чужі» і що сталось. Представники місцевої влади кажуть, що встановити, хто і на кого нападав, буде дуже складно. Детальніше про ситуацію розповів заступник начальника головного управління МВС у Донецькій області Валерій Штанченко.
«Під час проведення акції якісь невідомі підійшли і спробували бити людей. Ми відреагували, затримали на місці, будемо розбиратись. Міліція поза політикою, міліція перебуває на охороні громадського порядку, на боці закону», – сказав Валерій Штанченко.

У міліції також підтвердили, що знали про плани «захоплення» облдержадміністрації, саме тому в будівлі укріпили двері, а також посилили охорону. Щоправда, ввечері під стінами облдержадміністрації таки зібрались люди із антипрезидентськими гаслами. Євромайдан, за словами активістів, до цього стосунку не має, адже акцій цього дня не проводив і не планував захоплення чи, принаймні, облогу адмінбудівлі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG