Доступність посилання

ТОП новини

МВС: вбиті на Грушевського зазнали поранень із відстані 2–3 метри


Слідчі досі не мають інформації про свідків убивств на вулиці Грушевського у Києві, мовиться в повідомленні управління зв’язків з громадськістю МВС України.

«Відстань, з якої потерпілі зазнали поранень, становить 2–3 метри, на що вказують сліди пороху на їхньому одязі. Про це свідчать отримані правоохоронцями результати експертиз. Міліція ще раз звертається до можливих свідків із проханням надати всю наявну в них інформацію, що сприятиме розкриттю цих злочинів», – мовиться в повідомленні.

Крім того, в МВС кажуть, що з попередніх висновків зрозуміло: постріли зроблені зверху під доволі великим кутом.

У міліції нагадують, що продовжують розслідувати «вбивства, які, за попередньою інформацією, сталися 22 січня в районі вулиці Грушевського, що в Києві: троє чоловіків – громадяни Нігоян, Жизневський та Сеник – зазнали поранень і померли».

За словами в. о. начальника відділу Слідчого управління ГУ МВС України в Києві Юрія Таткова, правоохоронці змогли встановити точний час смерті трьох мітингувальників. Проте час і місце отримання ними тілесних ушкоджень встановити досі не вдалося, адже для цього потрібно знати точне місце, де потерпілі зазнали поранень, кажуть в МВС. А цих даних, як і свідчень очевидців, у правоохоронців досі немає.

За повідомленням, працівники міліції намагалися знайти і допитати свідка, який начебто бачив, як зазнав поранення Михайло Жизневський, і давав коментар з цього приводу телебаченню. «Його звуть Тарас Кобялко. Але, за даними людей, які називають себе «охороною» Українського дому, такого чоловіка серед людей, які перебувають у будівлі, не значиться», – кажуть у міліції.

У міліції закликають усіх, хто має будь-яку інформацію, яка б сприяла розкриттю цих злочинів, надати такі дані.
XS
SM
MD
LG