Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині відхилили критику щодо ставлення до України і нагадали про санкції


Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр сьогодні коментувати оприлюднені днями в інтернеті записи, як виглядає, перехоплених приватних телефонних розмов американських і європейських дипломатів, у яких ішлося про критичне ставлення ЄС і США до дій одне одного задля залагодження кризи в Україні.

Виступаючи на прес-конференції під час візиту до Рима, міністр заявив: «Я не чув того, що сказала про поведінку європейців (помічник держсекретаря США Вікторія) Нуланд. Гадаю, для критики нашої поведінки стосовно України немає місця. Наше ставлення дуже зважене і добре обмірковане. І зараз, в Італії, я повторю те, що казав раніше в Німеччині: є місце для дискусій про санкції» (щодо посадовців із України, причетних до порушень прав людини в перебігу масових протестів).

Раніше речниця канцлера Німеччини Крістіане Вірц заявляла в Берліні, що Анґела Меркель назвала абсолютно неприйнятними різко критичні зауваження з боку США щодо дій ЄС задля залагодження кризи в Україні, а ці дії назвала чудовими.

Днями в інтернеті оприлюднили запис із субтитрованим у відеоряді російським перекладом підслуханої телефонної розмови людей, голоси яких схожі на помічника держсекретаря з європейських і євразійських питань Вікторії Нуланд і посла США в Україні Джеффа Паййєтта. У ній, серед іншого, висловлюється розчарування зусиллями Євросоюзу на допомогу Україні вирішити кризу – голос Нуланд вживає на адресу ЄС лайливе слово. Цей запис активно рекламували в соціальних мережах, зокрема, чільні урядовці й посадовці в Росії.

Інший схожий запис, так само з субтитрованим перекладом російською мовою, містить підслухану розмову, як стверджується, заступника генерального секретаря головної дипломатичної установи ЄС, Європейської служби зовнішніх дій, Гельґи Шмід і посла ЄС в Україні Яна Томбінського, в якій, зокрема, йдеться, навпаки, про розчарування в Європі діями США задля залагодження кризи в Україні.
XS
SM
MD
LG