Доступність посилання

ТОП новини

Активісти пройшлись вулицями Києва із закликами страйкувати


Киян на вулицях закликали до страйку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:14 0:00

Киян на вулицях закликали до страйку

Близько сотні активістів влаштували ходу у центрі Києва. Таким чином учасники хотіли привернути увагу до Всеукраїнського страйку, який сьогодні оголосили в різних регіонах України. Активісти закликали киян приєднатися до страйкарів і не працювати з 12:00 до 13:00.

Хода стартувала з майдану Незалежності, далі учасники пройшли вулицею Хмельницького, Володимирською, Андріївським узвозом та закінчили акцію на Контрактовій площі. Впродовж ходи учасники пікетували Шевченківську та Подільську районні адміністрації Києва.

Щоб закликати киян приєднатись до страйку, активісти вигукували гасло «Київ, вставай, роботу залишай». За словами керівника столичного страйккому Юрія Крикунова, свою згоду на страйк дали близько 100 підприємств, а загалом очікувана цифра страйкарів – 50 000.

«Ми свідомі, що в постіндустріальному суспільстві провести потужний економічний страйк без підтримки потужних стовпів економіки чи великих державних підприємств є неможливо. Тому основна мета цього страйку – не економічно вплинути на владу, а показати, що величезна кількість людей не на боці влади, і використати це для того, щоб примусити владу вести діалог з народом», – зазначив Крикунов.

Про плани щодо страйку зі сцени Майдану минулої неділі, під час десятого Народного віча, оголосив лідер партії УДАР Віталій Кличко.
XS
SM
MD
LG