Доступність посилання

ТОП новини

Президент Чехії розглядає скасування візиту Януковича – речник


Президент Чехії Мілош Земан розглядає можливість скасувати запрошення президентові України Вікторові Януковичу прибути з офіційним візитом до Праги, якщо насильство в Україні триватиме, заявив сьогодні речник голови чеської держави Їржі Овчачек.

Земан також вважає, що становище в Україні вимагає проведення там дострокових парламентських і президентських виборів, повідомив речник, виступаючи на телебаченні.

За його словами, хоча чеський керівник зараз перебуває з візитом в одному з регіонів країни, він пильно стежить за подіями в Україні, що стають дедалі драматичніші, засуджує насильство і вважає його цілком неприйнятним.

Низка громадських організацій у Чехії раніше вже зверталася до Земана з закликом скасувати запрошення Януковичеві після попередніх силових протистоянь у Києві; чеський президент досі щоразу відкидав таку можливість, заявляючи, що йдеться про візит у відповідь після минулорічного приїзду Земана до України і що йдеться не про підтримку Януковича, а просто про продовження діалогу. Мерія чеської столиці Праги вже заявила, що не дасть на честь Януковича прийняття, традиційного при візитах голів держав. Візит президента України до Чехії запланований на квітень.
XS
SM
MD
LG