Доступність посилання

ТОП новини

«Російська влада програла Україну остаточно» – московський експерт


Президент Росії Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін направляє до Києва уповноваженого з прав людини Володимира Лукіна посередником у переговорах між владою України і опозицією. Про це повідомив у четвер речник російського президента Дмитро Пєсков. За словами Пєскова, які цитує агентство ІТАР-ТАСС, Путін ухвалив таке рішення після телефонної розмови з президентом України Віктором Януковичем. Оглядачі звертають увагу на те, що вже менш ніж через місяць Лукін залишає цю посаду. Із приводу подальшої співпраці з Україною висловився й російський прем’єр-міністр Дмитро Медведєв.

Про обіцяний транш кредиту Україні в Росії майже не говорять. Ні з високих трибун, ні в ЗМІ. У четвер це мовчання перервав прем’єр-міністр Дмитро Медведєв. Проте конкретних термінів перерахування траншу він не назвав.

«Ми, звичайно, з українськими партнерами співпрацю продовжимо у всіх напрямках, про які домовлялися, будемо намагатися робити все, щоб виконувати ті обіцянки, які їм давали. У той же час для цього необхідно, щоб самі партнери були в тонусі, і щоб влада, яка в Україні працює, була легітимною та ефективною, щоб про цю владу, як об ганчірку, ноги не витирали. Тому ми дотримуємося всіх домовленостей і в той же час виходимо з того, що влада повинна сконцентруватися для того, щоб захистити людей», – заявив Медведєв.

Гучне мовчання

Гучне мовчання російської влади означає лише те, що там є розуміння того, що Янукович, як ніколи, близький до відставки, вважає політолог Станіслав Бєлковський.

Російська влада вкотре програла Україну і програла остаточно
Станіслав Бєлковський
«Російська влада вкотре програла Україну і, на мій погляд, програла остаточно. Якщо російська влада щось програє, на арену виходить останній клоун російської влади – це Дмитро Медведєв. Так це і треба сприймати, бо всі інші представники російської влади, які більш-менш поважають себе, віддають перевагу помовчати в цій ситуації», – зауважує Бєлковський.

Зіпсована Олімпіада

На тлі загибелі людей в Україні на другому плані залишилися і російський кредит, і навіть Олімпіада в Сочі. У соцмережах навіть говорять, що Янукович зіпсував Путіну свято. У середу стало відомо, що українські лижниці не вийшли на старт змагань, тому що їм не дозволили одягнути в пам’ять про загиблих траурні пов’язки. Сьогодні ж від подальшої участі в змаганнях у Сочі відмовилася гірськолижниця Богдана Мацоцька. Своє рішення спортсменка пояснила неможливістю виступати, коли у неї на Батьківщині відбуваються такі події.

Виступаю проти жахливих дій з боку Януковича і його уряду щодо нашого українського народу
Богдана Мацоцька
«Я повністю поза політикою, поза якимись партіями, і я виступаю проти жахливих дій з боку Януковича і його уряду щодо нашого українського народу. Тому я не хочу продовжувати виступати під час таких страшних подій», – зазначила Мацоцька.

Українська тема відсунула на другий план Олімпіаду в Сочі в тому числі і в ефірі російських телеканалів, однак, на думку фахівців-телекритиків, тенденційність і однобокість подачі інформації не залишає сумніву, на чиєму боці симпатії російської влади.

Телеканал Lifenews не погребував, використовуючи відео Радіо Свобода, супроводжувати її текстом, який не відповідає дійсності.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG