Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі журналісти пропонують державному телеканалу громадське мовлення


Донецькі журналісти пропонують Донецькій обласній державній телерадіокомпанії транслювати громадський медіа-проект «Медіа-майдан».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, сьогодні відповідну заяву журналісти надіслали генеральному директору Донецької обласної державної телерадіокомпанії Олегу Джолосу.

У рамках розробки громадського мовлення в регіоні група донецьких журналістів зустрічається протягом вже кількох тижнів. У своєму зверненні журналісти пояснили ситуацію, що медіа-проект наразі доступний аудиторії лише через інтернет.

«Оскільки більшість регіональних ЗМІ – це або муніципальні, або ті, які були відкритими майданчиками для трансляції меседжів тепер вже колишньої влади, можливість отримувати альтернативну інформацію у мешканців Донеччини була дуже маленькою», – каже журналіст, учасниця «Медіа-майдану» Катерина Жемчужникова.

«Донецькі журналісти різних місцевих і всеукраїнських видань почали збиратись у неформальній обстановці, обмінюватись думками щодо подій в країні та регіоні і транслювали це в онлайн-режимі. Оскільки ця ідея з’явилась в тому числі і після того, як донецький Євромайдан більше не міг збиратись, ми говорили про зміни в країні та те, як це відображається в регіоні: як місцева влада використовує адмінресурс задля запобігань мирних зібрань «інакодумців», про тиск на незалежні ЗМІ, а також транслювали експертні прогнози розвитку подій», – додає журналіст.

Під зверненням підписалося понад десять журналістів. На відповідь від державного телеканалу вони очікують вже завтра. Це перша спроба запровадження громадського мовлення в регіоні. Упродовж більшої частини лютого донецький Євромайдан не збирався через погрози активістам та напади на них. Також утисків зазнали незалежні ЗМІ, журналістам погрожували невідомі і чинили адміністративний тиск.
XS
SM
MD
LG