Доступність посилання

ТОП новини

В уряді потрібні «найкращі», а не «свої» (огляд преси)


Київ – Ідея ставити на ключові посади революціонерів і громадських активістів не всім до смаку. Країні потрібні антикризові менеджери, переконані експерти газети «Україна молода». Мовляв, просто хороші люди не справляться з проблемами в економіці, навпаки, ще більше дестабілізують ситуацію. Видання також нагадує, що за Конституцією 2004 року існування парламентської більшості має бути формалізованим, а сама більшість (яка й висуватиме кандидата у прем’єр-міністри) повинна оголосити про своє створення. Відтак питання нової коаліції в Раді набуває першочергового значення, нагадує газета.

«В уряді потрібні «найкращі», а не «свої»» – у статті під таким заголовком газета «День» дивується – чому депутати все ж таки відмовились від раніше озвученої ідеї сформувати «технічний» Кабмін. На якому етапі це відбулось? Які «інші» критерії переважили? Чітких пояснень у залі парламенту не прозвучало. З огляду на процес добору урядовців журналісти зауважують що, поки що парламент робить ту ж помилку, на якій погоріли попередники: у крісла уряду сідають «свої», замість «найкращих».

Утім, як переконує газета «Сегодня», знайти людей на урядові посади було не так і легко, адже майбутній Кабмін називають «уряд для камікадзе». До того ж увага до міністрів буде більш, ніж пильна, а ситуація в країні дуже непроста і є загроза фінансової кризи, чого народ не пробачить урядовцям і не забуде. Крім того, на носі вибори президента, і, отримавши зараз посади, політикам буде не з руки балотуватися.

Арсен Аваков ліквідував спецпідрозділ МВС «Беркут». Експерти газети «День» вважають, що в контексті нинішніх трагічних подій на Майдані спецпідрозділ у будь-якому випадку треба було розформувати, але так, щоби винних у вбивстві, перевищенні повноважень, нанесенні тяжких тілесних травм тощо було притягнуто до відповідальності. Нинішня ж ліквідація «Беркуту» може зіграти на руку силовикам, адже дає можливість їм «розчинитися на просторах України, Росії та Білорусі». Про це наголошується в статті «Беркут» ліквідовано... I врятовано від відповідальності?».

У двоповерховому гаражі резиденції «Межигір'я» Янукович зібрав цілий особистий автомузей – близько півсотні антикварних автомобілів. Колекція раритетних машин екс-президента цілком може стати першим українським автомобільним музеєм. Докладніше про те, як можна використати майно Януковича, розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG