Доступність посилання

ТОП новини

«Група семи» не їде до Сочі, Керрі буде у Києві у вівторок


Держсекретар США Джон Керрі у понеділок відправляється до Києва для переговорів щодо виходу з кризи. Про це він повідомив через Twitter.

Раніше Керрі заявив, що «США будуть надалі діяти дипломатично». «Зараз час для дипломатії. Ніхто не хоче, щоб ситуація пішла у гіршому напрямку», – написав він у своєму Twitter. Протягом неділі 2 березня державний секретар США також оприлюднив кілька критичних щодо дій Росії повідомлень. «Сучасні нації не так вирішують проблеми. Досі є правильні варіанти. Не вторгнення», – писав державний секретар США. «Це можна вирішити за стандартами 21-го сторіччя», – вважає Джон Керрі. Керрі також висловив переконання, що вторгнення є проявом слабкості з боку Росії.

Між тим, станом на ранок понеділка країни «Групи семи» – США, Німеччина, Франція, Великобританія, Італія, Канада та Японія – заморозили підготовку до саміту «Групи восьми», запланованого на червень у Сочі.

Відповідно до заяви «Групи семи», країни вважають дії Росії очевидним порушенням суверенітету України. У їхній заяві стверджується, що дії Москви несумісні з діяльністю «Групи восьми», до складу якої Росія увійшла у 1997 році.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG