Доступність посилання

ТОП новини

Мешканці Донецька вийшли на підтримку єдності України


Дві тисячі донеччан мітингували за єдину Україну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

Дві тисячі донеччан мітингували за єдину Україну

У вівторок в Донецьку на спонтанний мітинг за єдину і неділиму Україну зібралося 2 тисячі людей. Учасники під численними національними прапорами тримали в руках плакати «Донецьк – Україна!», «Ми проти війни» і скандували «Слава Україні! Героям Слава!».

Така активність була спричинена захопленням проросійськими силами обласної адміністрації. Цими загальними зборами донеччани вирішили показати, що не всі в місті підтримують російський вектор. І, що цікаво, реакція перехожих на мітинг була більш ніж позитивна – автомобілі сигналили, люди вішали на машини національні прапори і вигукували «Слава Україні!»

Варто зазначити, що для Донецька нетипове явище, коли акція без конкретного організатора збирає 2 тисячі учасників. Навіть місцевий Євромайдан у найкращі часи збирав до тисячі прихильників. Люди самоорганізувались через соціальні мережі, а заявка до міської ради була подана за годину до початку. Учасники мітингу виступили за мирну і неподільну Україну, наголошуючи, що Донецьк – українська земля, так само, як і Крим. Крім цього, люди кілька разів заспівали національний гімн, вшанували героїв Небесної Сотні і закликали інших мешканців Донецька приєднуватись до їхньої акції.

На акцію відреагували і опоненти. Близько 20 людей розташувалось неподалік мітингарів, вони так само вигукували власні лозунги, які, нерідко містили образи в бік людей, що зібрались на підтримку єдності України. Місцева міліція пильнувала за заходом, жодної провокації не відбулось. На акцію прибув головний міліціонер області Роман Романов, а охороняло захід кілька десятків силовиків. У середу донеччани планують знову провести подібну акцію на підтримку єдності країни.

У Донецьку у вівторок скликали кілька мітингів на підтримку єдності України, а також провели молитву за Україну. Крім цих акцій, відбулися ще і спонтанні мітинги. Все пройшло мирно і без провокацій.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG