Доступність посилання

ТОП новини

Лідер Меджлісу президентові США: хто зупинить ескалацію у Криму і відверне нові етнічні чистки?


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернувся в суботу з листом-запитанням до президента США Барака Обами: хто й коли припинить ескалацію насильства у Криму і відверне загрозу життю населення Криму, загрозу нових етнічних чисток, які можуть статися в разі прямих сутичок, спровокованих російськими військовими та їхніми пособниками з воєнізованих організацій?

Це запитання звертають до лідерів США та інших держав сотні тисяч мешканців Криму – кримських татар, росіян, українців, мовиться в листі, оприлюдненому на сайті Меджлісу.

Чубаров закликає Обаму бути рішучим в ім’я миру і справедливості, збереження життів сотень тисяч людей, які живуть у Криму.

Голова Меджлісу нагадує, що вже понад тиждень на вулицях міст і на шляхах Криму здійснюються масові пересування озброєних солдатів і військовою техніки російської армії, і саме спираючись на них, група безвідповідальних кримських політиків-сепаратистів здійснила переворот.

Тепер багатонаціональне населення Криму – українці, росіяни, кримські татари – перебуває в найтемніших передчуттях і страхові за своє життя, і щомиті може статися непоправне, застерігає Рефат Чубаров.
XS
SM
MD
LG