Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі невідомі відбирають паспорти у громадян України – мерія


У Сімферополі невідомі люди ходять по квартирах городян і намагаються відібрати й порвати їхні українські паспорти, повідомляє прес-служба мерії.

За даними міських чиновників, до виконкому Сімферопольської міськради й на телефон оперативної служби мера 15-63 надходять дзвінки стурбованих городян.

«Невідомі, представляючись членами виборчої комісії, що звіряють списки для участі у всекримському референдумі, просять мешканців багатоквартирних і приватних будинків показати для перевірки паспорти. Одержавши їх у руки, або тікають із документом, або рвуть їх, приводячи в непридатність. Шановні сімферопольці! Так чинять провокатори, чиє завдання – зірвати референдум або будь-яким способом перешкодити законному праву кримчан на волевиявлення», – заявляє мерія й просить відразу звертатися до міліції.

Парламент Криму призначив референдум щодо приєднання до Росії на 16 березня.

Тим часом, як повідомляє Євромайдан SOS на своїй сторінці у Facebook, Меджліс просить повідомляти про випадки відбирання або псування паспортів на «гарячу лінію».

«Намагалися перевірити інформацію про те, чи справді в кримчан відбирають паспорти «дружинники», обіцяючи повернути після 16 березня (тобто після референдуму), або навіть псують їх. Пройшла інформація, що така кампанія здійснюється прицільно, серед кримських татар», – йдеться в повідомленні.

«Представник Меджлісу підтвердив Євромайдан SOS, що вони справді отримують сьогодні велику кількість таких повідомлень, одначе станом на зараз не мають жодного особистого свідчення людини, паспорт якої відібрали або зіпсували «дружинники». Отже, наразі це все на рівні чуток. Меджліс просить не нагнітати паніку та обіцяє реагувати на всі подібні випадки – здійснювати виїзди та записувати особисті свідчення людей, документ яких відібрано або зіпсовано», – додають у Євромайдан SOS.
XS
SM
MD
LG