Доступність посилання

ТОП новини

ДЕЗА ДНЯ, 11 березня. ЗМІ Росії: Добкіна затримали через політику, а не сепаратизм


Хто він, Михайло Добкін? Потенційний політичний в’язень чи екс-посадовець, який має відповісти за сепаратистські заклики й посягання на територіальну цілісність України в той момент історії, коли останній загрожує своїми діями Кремль? Російські ЗМІ повідомляють, що екс-керівник Харківщини затриманий з політичних мотивів. Тоді як українські ЗМІ перераховують резонансні заяви харківського політика, що мають стати предметом аналізу слідчих.

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України затримало колишнього голову Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене особою, яка є представником влади).

Як повідомили в Генпрокуратурі, кримінальне провадження внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27 лютого за фактом публічних закликів, що пролунали 12 лютого в Харкові під час круглого столу «Соціально-економічні й політичні процеси в посткризовій Україні».

«Ми можемо ухвалювати важливі закони в обхід Верховній Раді» – Добкін

На цьому круглому столі Михайло Добкін говорив про федералізацію як форму децентралізації, яку можна здійснити, на його думку, в обхід Верховної Ради України. При цьому колишній керівник Харківщини заявляв, що це не треба вважати сепаратизмом.

«У нас є чудове законодавство, яке дає змогу з допомогою народу в обхід Верховної Ради, через референдум, ухвалювати важливі для країни закони», – наголосив тоді Михайло Добкін.

Схожі ідеї висловлював радник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв. Він не лише виступав на підтримку ідеї федералізації України, але й виступав за зближення з Митним союзом окремої частини України, а саме південно-східних областей.

«Добкіна затримали з політичних мотивів» – «Россия 24»

Один із провідних російських провладних телеканалів «Россия 24» повідомив своїм слухачам лише те, що екс-губернатор Михайло Добкін затриманий у Києві з політичних мотивів, як вважають у Партії регіонів.

Виступаючи з трибуни Верховної Ради у вівторок, 11 березня, член парламентської фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич стосовно затримання Михайла Добкіна заявив: «В Україні дуже непроста ситуація, і ми в цій залі маємо робити все заради того, щоб у країні домінували об’єднавчі процеси. Але, на жаль, ми стаємо свідками подій, які аж ніяк не об’єднують суспільство, а, навпаки, викликають розчарування і протистояння. Ми, безумовно, хочемо вірити в те, що слідство буде прозорим, а суд – відкритим і справедливим. Але сьогодні ми стурбовані і маємо певні підстави бачити в цьому саме політичні переслідування».

Велика й важлива частина історії про підстави затримання Михайла Добкіна залишається поза увагою російських провладних ЗМІ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG