Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС викликали посла Казахстану через заяву щодо Криму


Міністерство закордонних справ України викликало посла Казахстану з приводу заяви МЗС цієї країни щодо так званого «референдуму» в Криму.

За повідомленням МЗС, перший заступник міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко 19 березня прийняла посла Республіки Казахстан в Україні Заутбєека Турісбекова.

«Казахстанській стороні було висловлено глибоке занепокоєння України з приводу заяви МЗС Республіки Казахстан щодо т. зв. «референдуму» в Автономній Республіці Крим. Було наголошено, що її зміст суперечить попереднім заявам казахстанської сторони, в тому числі на найвищому рівні, про необхідність дотримання територіальної цілісності України», – мовиться в повідомленні МЗС України.

18 березня МЗС Казахстану заявило, що знову підкреслює свою прихильність фундаментальним принципам міжнародного права відповідно до Статуту ООН. Але водночас там заявили: «У Казахстані сприйняли референдум, що пройшов у Криму, як вільне волевиявлення населення цієї Автономної Республіки, і з розумінням ставляться до рішення Російської Федерації в умовах, що склалися».

Водночас у МЗС Казахстану заявили, що виступають «за мирні форми виходу України з кризи і її подолання шляхом переговорного процесу під егідою ООН та інших авторитетних міжнародних організацій».
XS
SM
MD
LG