Доступність посилання

ТОП новини

У громадян України у Криму можуть виникнути проблеми з отриманням закордонних віз – МЗС


Міністерство закордонних справ України не виключає, що у громадян України, які мешкають у Криму, можуть виникнути проблеми з отриманням іноземних віз. Як заявив заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський, це питання слід розглядати на урядовому рівні у комплексі забезпечення прав і свобод громадян України у Криму.

«Принципово важливо – ухвалити необхідні урядові рішення, які внесуть цілковиту ясність для людей, щоб вони знали, як їм діяти у тій ситуації, що склалась. Наскільки мені відомо, такі проекти рішень готуються, вони покажуть чіткий план для українських громадян щодо того, як діяти у контексті вільного пересування та інших проблем. Є цілий комплекс кримських проблем, який уряд має вирішувати у межах спеціалізованого відомства, над створенням якого триває робота», – зазначив Лубківський.

За його словами, внаслідок анексії Криму Росією, на півострові виникли проблеми з функціонуванням банківсько-фінансової системи.

Напередодні Верховна Рада ухвалила за основу проект закону «Про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території України». Згідно з проектом даного закону, Автономна Республіка Крим, місто Севастополь і територіальні води України довкола АРК визнаються окупованою територією.
XS
SM
MD
LG