Доступність посилання

ТОП новини

Путінський двоголовий орел спирається на свастику (огляд преси)


Київ – Агресія Росії проти України прикривається необхідністю захисту російськомовних громадян від «фашистсько налаштованих» українських екстремістів. Одночасно російське керівництво не бажає бачити, що захищати росіян треба не в Україні, а в себе вдома, стверджує «Голос України». Газета пише, що збільшення фактів прояву фашизму, ксенофобії, правопорушень за етнічними ознаками в Росії має більше хвилювати громадян Російської Федерації. Проте подвійні стандарти політичного режиму Росії, пропаганда, спрямована на підтримку дій режиму, не дають пересічним росіянам побачити реальність. Про те, чому двоголовий орел спирається на свастику і чому росіяни за національністю, які живуть в Україні, просять Путіна не захищати їх, розповідає парламентське видання.

Сьогодні дуже важливо допомогти кримським татарам, які разом з українцями є об’єктом знущань з боку окупаційної влади і водночас символом нескореності українського Криму, наголошує «Український тиждень». Видання зауважує, що всі роки незалежності офіційний Київ не мав бодай якоїсь раціональної та притомної політики стосовно кримськотатарського народу, часто-густо підтримуючи не його, а російських шовіністів і сепаратистів, хоча позиція кримських татар була послідовно проукраїнською. Така антиполітика, як пише далі тижневик, набула зовсім зоологічних форм у період прем’єрства і президентства Віктора Януковича. Оскільки Меджліс був на боці демократичних сил України, влада оголосила йому бойкот, намагаючись зсередини розколоти корінний народ Криму. Докладніше про це йдеться в статті «Допомога дружньому народу – це допомога Україні».

Росія продовжує накопичувати свої війська на кордоні з Україною – до українських рубежів прибувають найбільш боєздатні з’єднання Збройних сил Росії, констатує газета «День». Хоча Кремль продовжує заявляти, що воювати ніхто не збирається. Про небезпеку повідомляють і американці. Військова розвідка США повідомила Конгрес, що ймовірність військового вторгнення Росії на територію Східної України вища, ніж думали досі. Про що це свідчить? Москва після вдалого для себе першого етапу спецоперації по анексії Криму, переходить до другої фази? Які загрози для України? Прогнози експертів видання невтішні. Ознайомитись з ними можна в статті «Чи зроблено висновки після Криму?».

Сьогодні Віктор Янукович на анонсованій прес-конференції в Ростові-на-Дону може оголосити про початок військової операції в Україні. Така неофіційна інформація з’явилася в російських ЗМІ, з нею знайомить газета «Сегодня». Докладніше про це йдеться в матеріалі «Янукович готується до війни?».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG