Доступність посилання

ТОП новини

Посадовця Дніпропетровської ОДА затримали через тиск на підлеглих під час виборів – прокуратура


Керівника головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської обласної держадміністрації затримали через підозру в зловживанні службовими обов’язками. Інформацію про це у понеділок підтвердили в прокуратурі області.

За даними прокуратури, посадовцеві загрожує позбавлення волі строком до двох років.

Як зазначили в прокуратурі, її підозрюють у тому, що під час виборів до парламенту в жовтні 2012 року вона тиском на головних лікарів комунальних установ області забезпечувала на спеціальних виборчих дільницях, організованих у медичних установах, перемогу кандидатів від Партії регіонів.

Минулого тижня прокуратура Дніпропетровської області розпочала кримінальне провадження щодо службових осіб Дніпропетровської ОДА за ч.1 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем). Прізвищ посадовців тоді не називали.

За даними прокуратури, ці особи протягом жовтня 2012 року, під час підготовки та проведення виборів до Верховної Ради України, використовуючи своє службове становище, під загрозою подальшого незаконного звільнення, примушували керівників медичних установ забезпечити будь-яким чином одержання значного відсотку голосів виборців для кандидатів від Партії регіонів.

Тих, хто не забезпечив потрібний відсоток голосів, з роботи звільнили, поінформували в прокуратурі.

Досудове слідство у кримінальному провадженні проводить слідчий відділ прокуратури області.
XS
SM
MD
LG