Доступність посилання

ТОП новини

МВС перевіряє полковника, якого в ЗМІ пов’язують із розстрілом протестувальників


Міністерство внутрішніх справ проводить внутрішню перевірку подій на Майдані, в тому числі і щодо полковника Сергія Асавелюка.

«На численні запити до МВС про участь полковника Асавелюка у розстрілі протестувальників на Майдані, хочу повідомити, що в період з 18 по 21 лютого полковник Асавелюк дійсно був начальником відділу координації в управлінні бойової та спеціальної підготовки внутрішніх військ МВС України», – цитує сайт МВС заступника міністра внутрішніх справ з громадської безпеки Сергія Ярового.

За його словами, Генпрокуратура провела розслідування щодо участі співробітників міліції в операції, яка призвела до численних жертв, а полковник Асавелюк пройшов перевірку, у рамках розслідування він був опитаний слідчими ГПУ. «На сьогоднішній день Сергій Асавелюк не отримував повідомлення про підозру у вчиненні протиправних дій з боку слідства ГПУ», – кажуть в МВС.

«Я звертаюся до очевидців подій – якщо у вас є інформація, яка може допомогти встановити істину, просимо вас повідомити про це за телефоном: (044) 254-91-02, 0-800-50-02-02», – заявив Яровий.

Водночас він закликав ЗМІ «враховувати презумпцію невинуватості й утримуватися від поширення домислів і неперевіреної інформації».

У МВС обіцяють оприлюднити результати своєї перевірки, «якими б вони не були».
XS
SM
MD
LG