Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: російські війська відійдуть від кордону з Україною після завершення навчань


Сергій Лавров
Сергій Лавров
Російські війська, які перебувають на кордоні з Україною, повернуться до місць дислокації після завершення навчань, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

За його словами, президент Росії Володимир Путін раніше повідомив канцлеру Німеччини Анґелі Меркель, що після завершення навчань, що проводилися в Ростовській області, один з батальйонів, які беруть участь у цих навчаннях, повернувся на місце постійної дислокації Самарської області.

«У міру виконання завдань, які стояли перед учасниками навчань, інші підрозділи також повертатимуться на місця своєї постійної дислокації», – сказав Лавров сьогодні в Москві.

Як заявив міністр, обмежень для пересування військових підрозділів на території Росії немає «і західні партнери визнають це».

Він також закликав світову спільноту до «деескалації риторики» довкола кризи в Україні.

Крім того, Лавров повідомив, що Росія очікує відповіді від НАТО з приводу планів нарощування військ Альянсу на території східноєвропейських держав.

Напередодні генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив, що російські збройні сили мають дуже високий рівень готовності. Він вкотре закликав російську сторону відвести війська від кордону з Україною і таким чином досягти деескалації. А командувач сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав повідомив, що НАТО працює над планом посилення оборони своїх східноєвропейських союзників.
XS
SM
MD
LG