Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: влада України має забезпечити кримським українцям право голосувати


Тім Гульдіманн
Тім Гульдіманн
ОБСЄ повністю підтримує рішення Києва забезпечити кримським українцям право голосувати на президентських виборах 25 травня. Про це заявив сьогодні в Києві спеціальний представник голови ОБСЄ з питань України Тім Гульдіманн.

«Питання стоїть – як українська влада забезпечить голосування кримчан? Ми думаємо, що це може відбутись на виборчих дільницях Херсона чи інших міст або областей України. ОБСЄ підтверджує, що Крим – частина України і надає допомогу українцям у підготовці і проведення дострокових президентських виборів», – повідомив Гульдіманн.

20 березня в Україні розпочала роботу так звана довгострокова місія спостерігачів з виборчих кампаній, які спостерігають за виборчою кампанією у різних областях України. Це майже сто фахівців, які представляють Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ.

Напередодні дня голосування (25 травня) ще 900 спостерігачів у рамках «короткострокової місії» прибудуть в Україну і у різних містах спостерігатимуть за процесом волевиявлення українців, повідомив Гульдіманн.
XS
SM
MD
LG