Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти заявляють, що достроково почали «референдум» у двох округах


Пожежа в будівлі МВС у Маріуполі 9 травня
Пожежа в будівлі МВС у Маріуполі 9 травня
«Референдум» у Донецькій області, запланований на 11 травня, у двох округах почався достроково у зв'язку із загостренням ситуації.

Про це РБК-Україна повідомив голова «центральної виборчої комісії» так званої самопроголошеної «Донецької народної республіки» Роман Лягін.

За його словами, ще вчора у Маріуполі почали проводити «референдум», дізнавшись про можливе загострення політичної ситуації в регіоні. На думку Лягіна, саме це було причиною активізації дій української армії 9 травня.

За словами Лягіна, спонсорська допомога для «референдуму» становила 20 тисяч гривень. Решту коштів зібрали активісти.

Як повідомлялося, раніше Лягін заявляв, що порогу явки на «референдумі» про статус Донбасу не встановлено, сепаратисти вважатимуть його таким, що відбувся, за будь-якого показника явки виборців.

Сепаратисти сформували вже 53 територіальні комісії для проведення «референдуму», заявив він.

О 8-й годині ранку у неділю на Донбасі відкриються 1527 дільниць, стверджує Лягін, закриються вони о 22.00. Водночас, на запитання журналістів про адреси дільниць, які готові до організації волевиявлення громадян, Лягін зміг назвати лише дві.

Міжнародних спостерігачів на ньому не буде – ніхто не захотів приїхати.

Безпеку дільниць, за словами Лягіна, забезпечуватимуть «ентузіасти».

9 травня в Маріуполі в рамках антитерористичної операції відбулося протистояння між українськими силовиками та озброєними проросійськими сепаратистами, які намагалися захопити міське управління МВС. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляв, що 9 травня під час АТО в Маріуполі вбито близько 20 терористів, чотирьох узяли в полон. Втрати серед співробітників МВС – одна людина убита, п’ятеро – поранена. Загинув начальник міського ДАІ Віктор Саєнко. За даними Міністерства оборони України, 9 травня у Маріуполі загинув заступник командира батальйону територіальної оборони підполковник Сергій Демиденко та кулеметник батальйону територіальної оборони Олег Ейсман.
Запеклі бої у Маріуполі: 20 терористів убито
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00
XS
SM
MD
LG