Доступність посилання

ТОП новини

Стано: початок другої фази діалогу України з ЄС про візову лібералізацію – знаковий


Рішення Єврокомісії щодо початку другої фазу діалогу з Україною про безвізовий режим є дуже важливим у ході цього процесу. Про це заявив прес-секретар єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле Петер Стано.

«Таке рішення Єврокомісії безумовно наближає Україну до візової лібералізації. Зараз ми працюємо з українськими партнерами, щоб зробити цю візову лібералізацію реальною у рамках так званого плану дій щодо візової лібералізації. Висновки щодо першої фази є дуже важливими, оскільки ми зараз входимо у другу фазу, коли ми фокусуватимемося на імплементації всіх змін, реформ і законів у першу фазу у відповідності, щоб Україна виконала всі необхідні вимоги і критерії», – говорить Стано.

Разом з тим, наголошує речник єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства, Україна ще має багато чого зробити для лібералізації візового режиму.

«Це не означає, що більше нічого не потрібно робити. Важлива робота все ще попереду. Але все ж таки це дуже важливий знак, що українська влада і громадяни можуть бачити, що завдяки реальним зусиллям, вони можуть мати вигоду від зближення з Євросоюзом і бачити реальні результати. Безвізовий режим для українців буде дуже важливим і дуже помітним», – наголосив Стано.

Сьогодні Єврокомісія вирішила розпочати другу фазу діалогу про лібералізацію візового режиму, зазначивши, що Україна створила необхідні законодавчі умови та виконала вимоги щодо першої фази візового діалогу з ЄС.

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов заявляв, що до кінця року ЄС може ухвалити рішення щодо лібералізації візового режиму з Україною.

Раніше український парламент ухвалив три закони, які необхідні для лібералізації візового режиму з Євросоюзом.
XS
SM
MD
LG